Nieuw onderkomen voor de Muziekcoöperatie
Na tal van omzwervingen heeft de Muziekcoöperatie nu een tijdelijk onderkomen gevonden in de oude zuivelfabriek in Kolderveen. Er bestond al een samenwerking met de daar gevestigde Vegafabriek van Bort en Janneke, die concerten organiseerden van o.a. Teije en zijn meisjesleger en Lucky Fonz III. Nu hun concertruimte vanwege de coronamaatregelen te klein is om voldoende publiek te ontvangen, zijn ze uitgeweken naar een grotere ruimte in de zuivelfabriek. Daar is in samenwerking met de Muziekcoöperatie een concertzaal gecreëerd waar een groter gezelschap mensen kan genieten van live muziek, met voor iedereen een zitplaats en vanzelfsprekend 1,5 meter afstand tot elkaar.

De zuivelfabriek in Kolderveen is een karakteristiek voorbeeld van industrieel erfgoed en was in haar oorspronkelijke functie in gebruik tot 1995. Het gebouw, met onder meer een gezichtsbepalende schoorsteen, werd in latere jaren gerestaureerd en biedt nu naast werk- en woonruimtes een expositieruimte: de oude kaashal. Daar vinden momenteel de concerten plaats van De Vegafabriek en De Muziekcoöperatie.

De zuivelfabriek is te vinden aan de Kolderveen 30A in Nijeveen en heeft enige parkeergelegenheid. Vanaf Meppel is het ongeveer 20 minuten op de fiets.